De locatie

 Logo Gemeente Smallingerland

De gemeente Smallingerland is qua inwonertal de op twee na grootste gemeente van Fryslan, na Leeuwarden en Sudwest-Fryslan. De gemeente telt ruim 55.000 inwoners, waarvan Drachten met 44.000 inwoners de tweede stad van de provincie is. Na Leeuwarden is het verzorgingsgebied van Smallingerland het grootste van Fryslan met ongeveer 130.000 consumenten. Veel inwoners van omliggende gemeente zijn afhankelijk van voorzieningen, zoals winkels, scholen, cultuur en recreatie. Innovatie staat hoog in het vaandel bij de gemeente Smallingerland en heeft een centrale ligging in Noord-Nederland op het scharnierpunt in de stedelijke regio’s F4 en Groningen-Assen. Een van de vijf kernopgave waar de gemeente komende jaren actief op in zal zetten is de arbeidsparticipatie. De Blauwe Roek past goed bij het leggen van deze verbinding tussen cultuur en meedoen in de samenleving in het winkelhart van Drachten.


Kunstatelier De Blauwe Roek

Het atelier bevindt zich aan de rand van het centrum aan de zuidzijde van het Moleneind naast de Action. Op deze locatie werken de kunstenaars in twee ruimtes op een eigen werkplek. Ook is er alle dagen professionele ondersteuning aanwezig, zo wordt iedereen geholpen bij het realiseren van heel veel mooie schilderijen. Er wordt gewerkt met verschillende technieken en formaten.

Zie hier GOOGLE maps voor de locatie


Onderdeel van Wil

De Blauwe Roek is onderdeel van WIL en maakt deel uit van zorggroep Alliade.
WIL helpt om mee te doen in de samenleving. WIL helpt mensen die daarbij net even een zetje kunnen gebruiken en mensen die meer ondersteuning nodig hebben. WIL versterkt personen, gezinnen, wijken en buurten. WIL biedt een oplossing voor iedere situatie. Door mee te doen met de Atelier & Kunstuitleen “de Blauwe Roek”, help je mee aan een fijne werkplek voor mensen een afstand tot de arbeidsmarkt of met een verstandelijke beperking.

Meedoen in de samenleving!