Het team

Samenwerken

Bij Atelier & Kunstuitleen de Blauwe Roek werken een 30 kunstenaars met een beperking. Zij hebben zelf voor hun werkplek bij de Blauwe Roek gekozen. Elke kunstenaar heeft zijn eigen reden en invalshoek van schilderen en tekenen. Zo schildert Bardo Zandvoort over de liefde voor zijn familie en is Freerk van der Veen promotor van Friesland in zijn beelden. Siebren de Vries beeldt zijn idolen uit en bij Ineke Dijkstra lijkt het werken met materiaal en het beeldelement ritme belangrijker dan de onderwerpkeuze.


De kunstenaars

WIL-DBR Jacob Bruining-02

Jacob Bruining

Jacob tekent en schildert stripfiguren die afkomstig zijn uit de strip en tv serie WINXS.  Metamorfosen: Alleen zijn de figuren anders. Ze zijn anders gekleed en lijken een metamorfose te hebben ondergaan. Dat komt omdat Jacob zijn eigen draai geeft aan deze figuren. Hij spreekt zelf ook over andere personages die hij ook voorziet van eigen namen, zoals Elyon, Miauwy, Sanne, Lilly, Jair, Danny en Rivera.Verliefdheid en samen zijn zijn belangrijke thema’s in zijn werk.

 


WIL-DBR Reinald Kooistra-01Reinald Kooistra

Reinald weet met elk woord wel raad. Hij weet er altijd wel er een spel van te maken, zowel in het combineren ervan als het verbuigen ervan. Grafische Beeldtaal: Daarnaast maakt hij ook beeldend werk die refereert aan de graffiti of vormgeving van house en hardcore affiches.

 


WIL-DBR Han Willems-02Han Willems

Mensfiguren in een architectonische ruimte. Het lijkt soms alsof Han ook zijn figuren in een geometrisch lijf plaatst. Vierkant: Het gebruik van vierkant,rechthoek en driehoek is een opvallendheid als je het werk van Han gaat beschouwen. De rechte lijnen zijn dus een herkenbaar gegeven. Er is dus sprake van vormen met hoekige vormen die soms met linealen worden getrokken. Zelfs een zon krijgt bij Han geen ronde vorm. Zijn onderwerp keuzes zijn divers. Hij kiest een beeld uit een boek, tijdschrift of van internet en vertaalt het met zijn blik en vormentaal


WIL-DBR Elly Pool-01Elly Pool 

Legt het accent momenteel op twee uiteenlopende thema’s: huisdieren en toegepaste werken. Elly is nog maar pril actief bij De Blauwe Roek en is nog zoekende en expirimenterend momenteel. Dieren: Als er iets is wat Elly heel erg aanspreekt zijn het (huis)dieren. Ze schildert de dieren zoals ze het in haar dagelijkse bestaan beleefd. Ook maakt Elly van niet gebruikelijke materialen de meest fraaie composities. Zo is het opm dit moment bezig met een wattenstaaf beeld die binnenkort te zien zal zijn

 


WIL-DBR CarolienvanderMeer-03Carolien van der Meer  

Carolien schildert graag figuratief in heldere kleuren. Haar vormentaal is erg overtuigend en oogt bijna monumentaal. Natuur: Met kleine penselen werken wil Carolien beslist niet. Ze kiest voor een stevige schildertoets.
De onderwerpen op haar schilderijen hebben vaak met de natuur te maken. Het zijn stralende landschappen die door de heldere kleuren weleens doen denken aan een paradijs. Ook houdt Carolien zich graag bezig met het maken van objecten en het experimenteren met vormen en materialen.


WIL-DBR JohanvanderWal-03Johan van der Wal 

Karakteristiek voor het werk van Johan zijn enerzijds de geweldadige en lugubere wezens en anderzijds de engelachtige figuren. Inspiratie hiervoor haalt hij uit films en van het internet. Wezens: Johan tekent graag met inkt en begint de laatste tijd ook kleur toe te voegen aan zijn werk. Opvallend in het werk van Johan is dat hij allerlei figuren naast elkaar plaatst met verschillende uitdrukkingen op hun gezichten als onschuld, cynisme, wraak, liefde, onbegrip en verwondering. De figuren in zijn werk staan los van elkaar en vertonen nauwelijks interactie.  Aangezien Johan nog maar net werkzaam is bij de Blauwe Roek, is het interessant om te zien hoe hij zijn werk in de toekomst gaat ontwikkelen.


WIL-DBR Siebren de Vries-07Sieberen de Vries  

Sieberen schildert graag beroemde vrouwen die voornamelijk bekend zijn van de nederlandse televisie. Hij schildert ze met een grote aandacht. De laatste jaren werkt hij steeds meer door in zijn portretten wat zorgt voor meer gelaagdheid in zowel struktuur als detailering. De werking van licht en schaduw zet hij ook steeds meer in. Vrouwen: Een terugkerend persoon is prinses Maxima die Sieberen al meerdere malen in levende lijve ontmoette, wat daarmee zijn keuze steeds meer verstevigde om haar te blijven schilderen. Naast het schilderen van bekende vrouwen schildert Sieberen ook af en toe bekende mannen zoals Kurt Rogiers, Marc Klein Essink en Johny Kraaykamp jr.


WIL-DBR Bianca Venmans-04 bloemenvangoghBianca Venmans  

Bianca wil graag op het podium staan. Ze heeft veel lef en toont dat ook in haar schilderwerk. Blokjes: Haar onderwerpen bevinden zich nu voornamelijk in de showbuisness wereld. Momenteel is helemaal weg van Gerard Joling. Daarnaast schildert e ook regelmatig geometrische werken. Blokjes in allerlei variaties. Ze schildert met een zeer directe en vlotte handeling. Typerend in het werk van Bianca is dat ze de omtreklijn bij alle vormen en vlakken toepast.

 


Klaas Nijboer

Klaas maakt tekeningen van landschappen. Het zijn landschappen waarin figuren plaats nemen. Deze figuren worden van te voren verzamelt en uitgeknipt en daarna overgezet in die landschappen.


Werknemers

Onze missie is om op een maatschappelijk verantwoorde en ondernemende manier bij te dragen aan de versterking van personen, gezinnen, wijken en buurten. Dit doen wij door uit te gaan van de eigen kracht van individuen en hun leefomgeving.

Persoonlijke begeleiding staat bij ons hoog in het vaandel.


Vrijwilligers

Vrijwilliger worden bij “de Blauwe Roek” kent veel verschillende gedachten en drijfveren.
Voor de een is dit om de voorliefde voor kunst en cultuur te delen.
voor de ander is het een bijdrage aan de samenleving. Iets doen zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat.
Waardering is wel het sleutelwoord.
Wie goed doet, wie goed ontmoet!


Stage

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Via een stage leer je welke banen je leuk vindt en leer je wat er van je wordt verwacht.
Stage lopen bij Atelier & Kunstuitleen “de Blauwe Roek” is meer dan leuk!

Naast de beroepsgeorienteerde stage kun je bij ons ook een maatschappelijke stage plaats vervullen.
” Met maatschappelijke stage helpen leerlingen een ander “
Een maatschappelijke stage doe je voor een ander. Tijdens je stage zul je ontdekken dat je anderen kunt helpen en dat mensen met wie je normaal geen contact hebt, leuk, interessant en aardig blijken te zijn. Je kunt hierbij denken aan: Zieke of oudere mensen, kinderen, gehandicapten, asielzoekers of mensen met een beperking die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
Er is een belangrijk verschil tussen de maatschappelijke stage en een beroepsgerichte stage. De beroepsgerichte stage staat in het teken van een toekomstig beroep. Bij een maatschappelijke stage gaat het om persoonlijke ontwikkeling op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

Bij ons kun je zowel voor de maatschappelijke stage als de beroepsgerichte stage terecht.

Klik hier voor het stageformulier